Berlijn Marathon 2017

Komende zondag is het weer zo ver. Voor de 44. keer wordt de Marathon van Berlijn gehouden.

Meer dan 40.000 deelnemers uit 120 Landen zullen deelnemen. 

De naam Marathon heet een stadje in Griechenland vanwaar de bootschapper Pheidippides vertrok om het meer dan 40 Kilometer verderop liggende Athene de boodschap van de overwinning op de Perzen te verkondigen. Kort nadat hij zijn boodschap had verkondigd, stierf hij van louter uitputting.

Andere bronnen duiden erop dat hij van Athene naar Sparta liep om hulp te halen in de strijd tegen de perzen, wiens vloot hij aan de horizon had aan zien komen.

Omdat de berlijnse route zeer vlak is, en eind September het weer stabiel is, is de marathon van Berlijn zeer geschickt om records te breken. Ook dit jaar zullen de starters uit Kenia weer een poging doen een wereldrekord te vestigen. Dennis Kimetto uit Kenia liep de 42 kilometer in 02.02.57 tijdens de Marathon van Berlijn 2014. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0