Commentaren: 12
 • #12

  Stijn G (donderdag, 13 januari 2022 20:00)

  Toen wij onze reis naar Berlijn hadden geboekt, waren wij op zoek naar een Nederlandse Gids. Zo kwamen wij uiteindelijk uit bij Ruud en na een telefoontje konden we snel een afspraak maken voor een rondleiding. Zo heeft Ruud ons uiteindelijk 4 uur meegenomen door het prachtige Berlijn. Ruud kan enorm interessant vertellen en heeft enorm veel kennis van de stad. Door zijn verhaal ging de stad nog meer leven en we hebben er enorm veel van geleerd. Wanneer we terugkomen naar Berlijn zullen we zeker Ruud nogmaals contacteren, een echte aanrader dus!

 • #11

  Esmée Lindenbergh-Krabbendam (zaterdag, 04 januari 2020 23:28)

  Eerste aanleiding was dat we voor de kinderen (7 en 9 jaar) een nederlandse gids zochten. Maar de rondleiding door Ruud was top en is voor iedereen een aanrader. Onder leiding van Ruud hebben we een boeiende drie uur durende wandeling gemaakt langs de "Berlijnse muur" en andere " highlights". Omdat Ruud de stad door en door kent was de rondtocht voor zowel onszelf als ook voor de kinderen interessant en boeiend. We hadden zeker veel interessante feiten en leuke weetjes gemist, ondanks een redelijke voorbereiding. Halverwege konden we even pauzeren en een kop koffie drinken. We komen graag terug en hopen dat Ruud ons dan weer rond wil leiden.

 • #10

  Riet Schouten en Margot Stalknecht (vrijdag, 07 september 2018 13:51)

  Wat geweldig om een gids te ontmoeten die niet een standaard verhaaltje afdraait, maar zich aanpast aan jouw interesses en wensen. Over een stad als Berlijn is natuurlijk onnoemelijk veel te vertellen en hoe fijn is het dan om hier rond te lopen met iemand die er enorm veel van weet. Dank je Ruud, jij hebt Berlijn voor ons heel bijzonder gemaakt!

 • #9

  Personeelsvereniging Scania Groningen (donderdag, 30 november 2017 11:30)

  In de stromende regen een super rondleiding door Berlijn gemaakt.
  Ruud wist ons te boeien.

 • #8

  fam. Bott & fam. Audenaert (dinsdag, 21 november 2017 10:36)

  Door regen en wind heeft Ruud ons 2 dagen weten te boeien met zijn indrukwekkende kennis van Berlijn van vroeger en nu. Samen met onze 2 gezinnen heeft hij ons door de stad geloodst van Oost naar West en van Noord naar Zuid. Een geweldige ervaring voor ons en de kinderen.
  Dank je Ruud! Als gids was je absloluut een aanrader!

 • #7

  Bas Philippens (donderdag, 06 april 2017 20:39)

  Een indrukwekkende, op maat gemaakte, vier uur durende rondleiding, te voet, door Berlijn Mitte met als thema "het derde rijk". Een geweldige ervaring! Ruud heeft ons de gevolgen van de geschiedenisbepalende gebeurtenissen in Berlijn laten ervaren, maar heeft ons ook de relaxte sfeer in de stad laten proeven. We waren met een kleine groep van 4 personen en we hadden vanaf het begin een super klik met Ruud. Een vervolg gaat er zeker komen!

 • #6

  Gerrit Rutgers (dinsdag, 04 april 2017 20:26)

  3 fantastische dagen Berlijn met een groep van 18 mannen onder leiding van gids Rudolf Heuveling, zeer relaxt, veel gezien, veel gehoord, veel gelachen. Hier kunnen we nog jaren met veel plezier op terug zien. Een aanrader!!

 • #5

  Edo Roggenkamp (dinsdag, 07 juni 2016 11:23)

  Wij hebben van 2 juni t/m 5 juni een fantastisch bedrijfsuitje beleefd in Berlijn. Hierbij zijn wij (6 personen) 3 dagen op prima wijze begeleid door Ruud. Vrijdag 3/6 een interessante fietstocht met 'de muur' als thema; zaterdag 4/6 een wandelroute door 'Mitte' en afsluitend op zondag nog een indrukwekkend bezoek aan Sachsenhausen. Ruud hebben wij daarbij leren kennen als een flexibel, sympathiek en ontspannen mens met een indrukwekkende kennis van (de geschiedenis van) Berlijn. Hij wist ons daarbij buiten de 'gebaande toeristen paden' te leiden en had alles vooraf (en op lokatie) erg goed geregeld. Een prima gids/persoon die met zichtbaar plezier 'zijn' stad introduceert. Ik beveel Ruud dan ook harte aan!

 • #4

  Petra Van Es (maandag, 22 juni 2015 07:55)

  Van 10 t/m 13 juni zijn we met het financiële departement van het bedrijf naar Berlijn geweest.
  Op donderdag zijn we te voet de stad ingetrokken, op vrijdagvoormiddag hebben we een fietstochtje gemaakt en in de namiddag het olympisch stadion bezocht. Dit alles onder de deskundige nederlandstalige begeleiding van Ruud die heel veel te vertellen heeft en heel veel weet over de stad. We hebben veel gezien, veel geleerd en dit alles in een ontspannen sfeer. Berlijn is een leuke stad met veel open ruimte en veel groen. Kortom een aanrader zowel wat de stad betreft als wat de gids betreft.

 • #3

  Erwin Vanzurpele (woensdag, 25 maart 2015 22:32)

  Een weekendje Berlijn plannen voor een bedrijfsincentive. Dat was de opdracht die ik toegewezen kreeg. Via internet ben ik toevallig op de website van Ruud terechtgekomen en heb onmiddellijk de eerste vragen gesteld omtrent de mogelijkheden voor een goed georganiseerde trip van A tot Z. Al zeer snel kreeg ik antwoord en hoefde ik me eigenlijk nog weinig zorgen te maken dat de 16 personen zich zouden kunnen bezighouden tijdens deze rondtrip. Van busrit van en naar hotel - luchthaven, het bezichtigen van musea, voettochten door Berlijn en het reserveren van restaurants, alles was prima geregeld. Verder is het zeker de moeite om tijdens een bezoek aan de televisietoren te genieten van een prachtig uitzicht, maar het dinner zou ik persoonlijk ergens anders plannen.
  Voor de rest, prima in orde!!

 • #2

  yoko hammendorp (dinsdag, 21 oktober 2014 18:07)

  Afgelopen zaterdag 19 oktober 2014 hebben we van Ruud een rondleiding door Berlijn gekregen. Het was een hele fijne rondleiding, waarin we veel informatie gekregen hebben over het indrukwekkende Berlijn. De grote en heftige geschiedenis, die in deze stad ligt…… Nog maar zo kort geleden en zo dichtbij….
  Het was een hele prettige rondleiding door een fijn persoon.
  Echt een aanrader!

  Bedankt Ruud

 • #1

  IMMS - NL Int.Mil. Music Soc. (dinsdag, 07 januari 2014 21:23)

  Zaterdag 2 november hebben wij met een groep van 48 personen van de International Military Music Society een tour met Ruud gemaakt en hij heeft ons meegenomen naar diverse bezienswaardigheden vooral in Oost Berlijn. Heel veel mensen gaan naar het Westelijk gedeelte maar wij hebben ondanks dat velen van ons in Berlijn zijn geweest de sfeer kunnen proeven van het oude DDR regime. Ruud heel hartelijk dank voor jouw fijne begeleiding en uitleg namens de IMMS en hartelijke groet van allen. Coördinator Rino van der Luyt.