Langs de resten van de muur                                                     Fietstocht 3 uur

Deze fietstocht leid je langs het traject  waar De Berlijnse Muur stond en West-Berlijn onfreiwillig tot een eiland maakte in de vijandige DDR . Talloze anecdotes vertellen je over vluchtpogingen en historische gebeurtenissen tijdens de Koude Oorlog als Duitsland 29 jaar lang een verdeeld volk was. De overblijfsellen van De Muur samen met de kennis van de nederlandstalige gids, maken dit traject tot een levendige realiteit.  In 1961 ontsnapte de wereld bij Checkpoint Charly ternauwernood aan een Derde Wereldoorlog. Wanneer je Berlijn bezoekt mag je De Muur eigenlijk niet missen. 

01 tot 04 personen: 200,-  / 05 tot 08 personen: 250,- 
plus 10,- fietshuur p.p.Door het oosten van de stad                                                     fietstocht 3 uur

Alhoewel het al meer dan 25 jaar geleden is dat De Muur viel, kun je het verschil tussen Oost- en West Berlijn nog steeds goed merken. Op deze "Ostalie-tocht" door de hoofdstad van de vroegere DDR, komen we door de stadsdelen Mitte (centrum), Prenzlauer Berg en Friedrichshain.  Deze spannende fietstocht bied veelzijdigheid aan joodse en communistische elementen, alsook aan locaties die direkt aan De Muur en aan de DDR herinneren. 

01 tot 04 personen: 200,-  / 05 tot 08 personen: 250,- 
plus 10,- fietshuur p.p.