Langs de sporen van het derde rijk                                              wandeling 2 uur

De 12 donkerste jaren in de duitse geschiedenis hebben een grote rol gespeeld in de hele wereld. In Hitler´s hoofdstad zijn hiervan nog veel sporen aan te treffen. We nemen je mee langs Nazi gebouwen die in het teken van Germania,  zijn gebouwd. We bezoeken de plek waar de Führerbunker zich bevind en waar kogelgaten uit de laatste fase van De Tweede Wereldoorlog nog te zien zijn. Met het project Germania deelden de architect Albert Speer en Adolf Hilter hun waanzinnige idee, om van Berlijn de hoofdstad van de wereld te maken. Aan het einde van deze rondleiding kun je een bezoek brengen aan een permanente tentoonstelling over de opkomst van het nationalsozialisme. De toegang is gratis.   

01 tot 04 personen: 120,-  / 05 tot 08 personen: 135,- 
09 tot 12 personen: 170,-  Langs de sporen van het derde rijk                                          fietstocht 3 uur

Per fiets komen we ook op plekken buiten het centrum, zoals het russische oorlogsmonument am Treptower park, welk herinnert aan de overwinning van de communisten op de facisten en het einde van De Tweede Wereldoorlog in Europa betekende. Het kantoor van van Stauffenberg, die een mislukte aanslag pleegde op het leven van Hitler, is tegenwoordig ingericht als museum voor duitse weerstandstrijders  tegen de Nationalsozialisten.  Overal stuiten we op de zogenaamde struikelstenen in de stoep voor de huizen waar mensen woonden, die door de Nazis zijn gedeporteerd en vermoord. Het stilgelegde vliegveld Tempelhof ligt midden in de stad, en was ooit het grootste gebouw ter wereld.

01 tot 04 personen: 200,-  / 05 tot 08 personen: 250,- 
plus 10,- fietshuur p.p.  Dagtoer derde rijk                                                                                      Busje 8 uur

Als je geïnteresseerd bent in de periode 1933 - 1945, toen Duitsland beheerst werd door het NS-regime, zal deze excursie naar je smaak zijn. We bezoeken historische plekken en bezienswaardigheden die tot op heden onherroepelijk aan Het Derde Rijk herinneren. Het concentratiekamp Oranienburg, het Huis van de Wannseeconferentie, en de gevangenis Plötzensee, waar de Nazis duizenden politieke tegenstanders hebben geelimineerd. Omdat Berlijn zo groot is, en de locaties deels ver uit elkaar liggen, verplaatsen we ons met een eigen busje. Een completere rondleiding rond het thema Derde Rijk, zul je niet vinden.

01 tot 04 personen: 700,- € / 05 tot 08 personen: 1090,- €
inclusiv bushuur.